Segítség

1. Mi az Online Tantaki?

Az online Tantaki általános- és középiskolások számára készült oktatóprogram, amely segít megkönnyíteni az otthoni tanulást, a tananyag könnyebb megértését és annak feldolgozását.

Az online Tantaki weboldalán (www.onlinetantaki.hu) online tananyagainkat és azoknak egyes részeit tudod kipróbálni (Demó tananyagok), megvásárolni és használni (Saját tananyagaim).

Az Online Tantaki oldalán megtalálod a Tantaki korábbi tananyagaink kibővített, megújult online változatát, melyeket eltérően az eddigi tananyagoktól, már bármely eszközről használni tudsz. Az online tananyagok elméletet és gyakorlófeladatokat is tartalmaznak, melyekkel játékosan tanulhatnak a diákok. Használatához nincs szükséged másra, csak internetkapcsolatra és bármilyen eszközre. (Tablet, okostelefon, asztali számítógép, laptop stb.)

 

2. Milyen eszközről tudom használni az Online Tantakit?

Az Online Tantakit bármilyen eszközről tudod használni, amin van internetkapcsolat. Minden eszközön fut, operációs rendszertől függetlenül.

Tablet vagy iPad, bármilyen okostelefon (iPhone, Samsung, Huawei, LG stb.), asztali számítógép, laptop.

 

3. Milyen internet böngészőből használhatom az Online Tantakit?

Bármilyen típusú internet böngészővel tudod használni.

Mozilla Firefox, Sarafi, Google Chrome stb.

 

4. Milyen operációs rendszerből használhatom az Online Tantakit?

Bármilyen típusú operációs rendszerből tudod használni.

Windows, Android, iOS, Linux stb.

 

5. Milyen sebességű internetkapcsolat szükséges hozzá?

Minimum 2,6 Mbit/sec (~ 3 mp-es betöltési sebességhez)

 

6. Egyszerre hány eszközről használhatom az Online Tantakit?

Egy felhasználónévvel egyszerre csak 1 tanuló használhatja, de maximum 4 eszközre le tudjátok tölteni.

 

7. Ha korábban vásároltam CD-t, DVD-t, vagy letölthető tananyagot, használhatom e díjmentesen az Online Tantaki oktatóanyagait?

 

Az Online Tantaki egy teljesen új felület, amelyen a Tantaki korábbi tananyagaink kibővített, megújult online változatát tudod kipróbálni, megvásárolni, használni. Eltérően a korábbi oktatóanyagoktól, az online tananyagokat már bármely eszközről tudod használni. Használatához nincs szükséged másra, csak internetkapcsolatra és bármilyen eszközre. (Tablet, okostelefon, asztali számítógép, laptop stb.).

Díjmentesen nem tudjuk biztosítani az új, online tananyagokat, viszont meglévő vásárlóinknak egy egyszeri 990 Ft-os adminisztrációs díj ellenében be tudjuk állítani a korábban megvásárolt CD vagy DVD tananyagokat.

Ehhez a következőket kell tenned:

1) Regisztrálj be a www.onlinetantaki.hu oldalon, mint új felhasználó.

2) Rendeld meg az Adminisztrációs díjat a következő linken: https://www.onlinetantaki.hu/direct/adminisztracios-dij

3) Sikeres fizetés után 1-2 munkanapon belül beállítjuk a tananyagokat a Személyes fiókodba!

 

8. Hogyan használjam az Online Tantakit?

 

Menj fel a www.onlinetantaki.hu weboldalra. Javaslom, hogy gyermekeddel együtt először próbáljátok ki ingyenes demo anyagainkat, melyeket a Demo tananyagok menüpontban tudtok elérni.

 

             1. Laptop, asztali számítógép

 Miután kiválasztottad az egyik demo tananyagot és rákattintottál, a program betölt és teljes képernyőn fog futni.

 A teljes képernyős nézetből kilépni az Esc gombbal tudsz. Az Elméleti részt meg tudod nézni kis képernyős nézetben is, de a Feladatok csak Teljes képernyős nézetben futnak! Visszalépni a Teljes képernyős nézetbe úgy tudsz, ha a bal egér gombbal a belekattintasz a képernyődbe és megnyomod az F11 gombot a billentyűzeten.

 A demó anyagból kilépni a képernyőd jobb felső részében található X gombbal tudsz.
 

                Elméleti rész

 Az elméleti részben a bal oldali diák között az egérrel vagy a billentyűzeteden a nyilakkal tudsz lejjebb görgetni. Tovább lépni az elméleti részben az aktuálisan megnyitott dia jobb oldalán található nyíllal tudsz a legegyszerűbben.

 Az elméleti diák alatt található Keresés mezőt arra tudod használni, hogyha egy fogalmat vagy témakört keresel az oktatóanyagban. Ez hasznos lehet dolgozatra vagy felelésre való felkészülésnél, amikor gyermekednek csak egy adott témakörből kell felkészülnie.

Ha beírod a keresett témakört a Keresés mezőbe, választhatod a Pontos vagy Összetett keresést. A Pontos keresés arra szolgál, hogyha egy konkrét szót vagy fogalmat keresel pl. egy szóösszetételt { határozói mellékmondatok }.

Az Összetett keresés pedig arra jó, ha nem szóösszetételre keresnél rá, hanem egymástól független szavakra pl. { határozói } { mellékmondatok }.

 A hangot az elméleti részben az aktuálisan megnyitott dia bal alsó sarkában a kis play/pause ikonnal tudod lekapcsolni és újból elindítani.

 

               Gyakorlófeladatok

 Az oktatóanyagok tartalmaznak gyakorlófeladatokat is. Ezekbe belépni a kékkel jelölt Feladatok című dia kiválasztásával tudsz. Figyelem: A gyakorló feladatok csak teljes képernyős nézetben futnak megfelelően!

Vannak olyan gyakorlást segítő oktatóanyagaink is, melyek értelemszerűen csak a Feladatsorokat tartalmazzák. Ezekben az oktatóanyagokban nincs elméleti anyagrész. Ilyen például a Nevezetes azonosságok gyakorló vagy a J-s és Ly-s szavak gyakorlója.

 A bal felső mezőben lévő megjelenő időmérőt a Stopper elrejtése gomba kattintva tudod elrejteni. Újból megjeleníteni pedig a Stopper megjelenítése gombra kattintva tudod.

 Ha szeretnéd kikapcsolni a hangot, kattints a képernyő bal oldalán található zöld színű hangszóró ikonra. Visszakapcsolni úgy tudod, ha újból rákattintasz az ikonra!

 A gyakorlófeladatok interaktívak. Ez azt jelenti, hogy gyermeked az egér segítségével tud kijelölni, összekötni, mozgatni, átpakolni képeket, számokat, szavakat és a billentyűzete segítségével tudja beírni a megoldást a rublikákba. Ha megoldott egy feladatot, akkor a képernyő jobb alsó sarkában lévő Tovább gombra kattintva tud tovább lépni. Ha sikeresen megoldotta a feladatot, akkor azt rögtön jelzi a program: „Helyesen válaszoltál!”. Hogyha viszont elrontotta, akkor utána meg tudja nézni a helyes megoldást és a megoldás levezetését/magyarázatát. Majd a Tovább gombra kattintva tud tovább lépni a következő feladatra.

 A képernyő bal oldalán meg tudjátok nézni, melyek azok a feladatok, amit gyermeked helyesen oldott meg, ezek mellett egy kis zöld pötty fog megjelenni. A helytelenül megoldott feladatok mellett pedig piros pötty.

 Ha gyermeked megoldotta az összes feladatot a gyakorló feladatsorban, a legvégén kap egy elismerő oklevelet arról, hogy melyik témakörben, mennyi idő alatt, hány %-on teljesítette a feladatot. Ha nem érte el a minimum követelményt, akkor meg tudja próbálni újra a feladatsort a Megpróbálom újra gombra kattintva. A Befejezem gombra kattintva pedig visszaléphet az oktatóanyag elméleti részéhez.

 A gyakorló feladatsorból kilépni a képernyő jobb felső sarkában található kis X gombbal lehet.

 

             2. Okostelefon, tablet

 Az Online Tantaki weboldala (www.onlinetantaki.hu) teljes mértékben mobiloptimalizált, tehát mobilról is egyszerűen, kényelmesen használható.

Bejelentkezés után a Főmenüt a bal felső sarokban található kis ikonnal tudod lenyitni. Itt tudod kiválasztani a kategóriát (Ovisoknak, Általános iskolásoknak, Középiskolásoknak, Mindenkinek). A kategóriára kattintva ki tudod választani gyermeked évfolyamát is. Ezen belül találod a tantárgyakat. A tantárgyakban pedig az oktatóanyagokat.

 Okostelefonról/tabletről is hasonlóképpen működik, mint asztali számítógépről/laptopról, azzal a különbséggel, hogy az érintőképernyővel sokkal egyszerűbben lehet kezelni. A bal alsó sarokban találsz egy ikont, amivel meg tudod nyitni az oktatóanyag legördülő diasorát. Itt ki tudod választani, hogy melyik részt szeretnéd átvenni az elméleti anyagból. Ha megnyitottad az egyik diát a képernyő jobbra húzásával tudsz előre haladni. Vissza lépéshez húzd balra a képernyőt.

Ha szeretnéd leállítani vagy elindítani a hangot, ezt a képernyő alján, a jobb alsó sarokban található kis play/pause ikonnal tudod megtenni.

 Keresni úgy tudsz az elméleti részekben, hogyha megnyomod a bal alsó sarokban található kis ikont és legörgeted teljesen a legördülő menüsort. Ha belekattintasz a Keresésbe, akkor be tudod írni a keresett fogalmat vagy témát.

Ez a Keresés mező hasznos lehet dolgozatra vagy felelésre való felkészülésnél, amikor gyermekednek csak egy adott témakörből kell felkészülnie.

Ha beírod a keresett témakört a Keresés mezőbe, választhatod a Pontos vagy Összetett keresést. A Pontos keresés arra szolgál, hogyha egy konkrét szót vagy fogalmat keresel pl. egy szóösszetételt { határozói mellékmondatok }.

Az Összetett keresés pedig arra jó, ha nem szóösszetételre keresnél rá, hanem egymástól független szavakra pl. { határozói } { mellékmondatok }.

 Kilépni az oktatóanyagból a képernyő jobb felső sarkában található X gombbal tudsz.

  

9. Mi az a demo oktatóanyag? Hol találom a demokat az oldalon?

 

Az Online Tantakiban gyermekeddel kipróbálhattok ingyenesen elérhető demo tananyagokat. A demó anyagok a teljes oktatóanyagokból kiemelt részek. Kipróbálni úgy tudod őket, ha rákattintasz a Demó tananyagok menüpontra.

  

10. Hogyan regisztráljak be az Online Tantaki oldalon?

 

1. Regisztrálni a www.onlinetantaki.hu weboldalon tudsz.

2. Kattints a Regisztrálok gombra és válaszd ki a kategóriát (Szülő vagyok, Tanár vagyok).

3. Adj meg egy szabadon választott jelszót (ez a jelszó – az egyszerűség kedvéért – lehet a már korábban használt Tantaki webshopos jelszavad is, hiszen a két rendszer független egymástól)

4. Az adatok megadásánál opcionálisan ki tudod választani, hogy szeretnél e feliratkozni hírlevelünkre. Végül kattints a zöld Regisztrálok gombra.

5. Ezt követően meg fog jelenni a Regisztráció aktiválása oldal. Regisztrációd megerősítéséhez ebbe fehér rublikába kell majd bemásolnod az e-mail címedre kapott Aktiválási kódot. Az Aktiválási kódot automatikusan küldi a rendszerünk, így perceken belül meg kell, hogy érkezzen az email címedre. Ha valamiért mégsem találod, elképzelhető, hogy a Kéretlen levelek (spam) között landolt.

6. Ha bemásolod ezt a kódot és rákattintasz az Aktiválás gombra, onnantól kezdve regisztrációs sikeres volt!

  

11. Hol találom a tananyagokat az oldalon?

A Főoldalon válaszd ki a Kategóriát (Ovisoknak, Általános iskolásoknak, Középiskolásoknak, Mindenkinek) és kattints rá, majd válaszd ki gyermeked évfolyamát! Az évfolyamra kattintva találod meg a Tantárgyakat és ezen belül pedig a Tananyagokat.

Az Ovisoknak kategóriában értelemszerűen nincs lehetőség évfolyam vagy tantárgy kiválasztására. Erre a kategóriára kattintva rögtön az ovisoknak ajánlott Tananyagainkhoz érkezel.


 

12. Hol tudom megvásárolni a Tantaki különböző oktatóanyagait?


A Tantaki oktatóprogramokat online tudod megvásárolni a www.onlinetantaki.hu oldalon. 
 

13. Régen vásároltam Tantaki DVD-t. Miért nem tudok belépni az Online Tantaki felületére a meglévő Tantaki webshopos felhasználónevemmel és jelszavammal?

 

Ennek az az oka, hogy az Online Tantaki oldala függetlenül működik a Tantaki régi webshopjától.

Ha korábban már vásároltál tőlünk tananyagot és beregisztráltál a Tantaki webshopban, az ott használt felhasználóneved, illetve jelszavad az Online Tantaki oldalán már nem érvényes!

 Ha online oktatóanyagot szeretnél vásárolni, ezt csak a www.onlinetantaki.hu oldalon tudod megtenni. Ehhez be kell regisztrálnod az oldalon!

 

14. Hol tudom elérni a megvásárolt tananyagaimat?

 Megvásárolt tananyagaidat a Főmenüben tudod elérni, az oldal bal oldalán, a Saját tananyagaim gombra kattintva.

 

 15. A fizetéstől számított mennyi időn belül tudom használni a tananyagokat?

 Megvásárolt tananyagaid azonnal elérhetőek lesznek Paypal-os és Bankkártyás fizetés esetén. Amennyiben Átutalással fizetsz, 2 munkanapon belül aktiváljuk neked a megvásárolt oktatóanyagot. Hogyha a megvásárolt oktatóanyag még nem aktív, mert nem került kifizetésre, ezt a tananyag jobb felső sarkában jelzi egy kis szürke ikon.

 

16. Milyen fizetési módot választhatok az online tananyagok megvásárlásához?

 
Bankkártyás fizetés

 Fizethetsz Bankkártyával, a CIB fizetőfelületén keresztül, ami annyit jelent, hogy a megrendelt oktatóanyagok összegét azonnal ki tudod fizetni a Tantaki Kft. részére. Ha ezt a fizetési módot választod, akkor a weboldal automatikusan átirányít a fizetőfelületre, ahol a bankkártyád adatainak megadásával tudod kifizetni a terméket. Miután megérkezett a visszaigazolás a sikeres bankkártyás fizetésről, azonnal elérhető lesz az oktatóanyag a Saját tananyagaim menüpont alatt.

 PayPal

 Fizethetsz Paypallal, a Paypal fizetőfelületén keresztül, ami annyit jelent, hogy a megrendelt oktatóanyagok összegét azonnal ki tudod fizetni a Tantaki Kft. részére. Ha ezt a fizetési módot választod, akkor a weboldal automatikusan átirányít a fizetőfelületre, ahol a kártya adatainak megadásával kifizetheted a terméket. Miután megérkezett a visszaigazolás a sikeres fizetésről, azonnal elérhető és használható lesz az oktatóanyag a Saját tananyagaim menüpont alatt.

 Fizetés átutalással

 Fizethetsz átutalással a Tantaki Kft. részére. Miután beérkezett az összeg a megrendelés visszaigazolásban szereplő bankszámlaszámra, 2 munkanapon belül aktiváljuk neked a megvásárolt oktatóanyagot, amit a Saját tananyagaim menüpont alatt tudsz majd elérni. Amennyiben 2 munkanapon belül nem találod meg a tananyagot a Saját tananyagaim menüpontban, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@tantaki.hu email címen.

17. Hogyan tudom leadni a megrendelésemet?

 

A megrendelés leadásához be kell regisztrálnod a www.onlinetantaki.hu oldalon. Lsd. 18. pont. Amennyiben már regisztrált felhasználó vagy, jelentkezz be felhasználóneveddel és jelszavaddal.

1. Válaszd ki a kategóriát a főoldalon (Ovisoknak, Általános iskolásoknak, Középiskolásoknak, Mindenkinek) és kattints rá!

2. Válaszd ki gyermeked évfolyamát. (Az évfolyamot a bal oldali menüsorban vagy az oldalon megjelenő képekre kattintva tudod kiválasztani.)

3. Válaszd ki a tantárgyat.

4. A tantárgy képére kattintva találod meg a tananyagokat. Ha rákattintasz a tananyag képére, akkor meg tudod tekinteni a tananyag egyes részeit is. Eldöntheted, hogy a teljes tananyagot szeretnéd megvásárolni, vagy csak bizonyos részeit.

5.  A kis bevásárlókosár ikonra kattintva meg fog jelenni egy felugró ablak. Ha szeretnéd kosárba helyezni a terméket, akkor kattints ebben a felugró ablakban az árra. Ezt követően eldöntheted, hogy a Tovább nézelődök gombra kattintva tovább válogatsz az oktatóanyagok között, vagy a Tovább gombra kattintva kifizeted a terméket.

6. A Tovább gombra kattintva add meg a Számlázási adataidat. Az első vásárlásnál megadott számlázási adatokat a rendszer automatikusan elmenti, tehát a következő vásárlás alkalmával már nem kell megadnod. A Megjegyzés részbe be tudod írni a cégnevet, vagy bármilyen fontos információt, amit szeretnél, hogy szerepeljen az áfás számlán (pl. adószám).

7. A Fizetési módok ablakban el kell fogadnod az Általános Szerződési Feltételeket (www.onlinetantaki.hu/terms) és az Adatvédelmi tájékoztatót (www.onlinetantaki.hu/privacy). Ehhez csak jelöld be a kis négyzetet. Ugyanitt találod a Fizetési tájékoztatót, amit ezen a linken tudsz elolvasni:

www.onlinetantaki.hu/fizetes_tajekoztato

8. Válaszd ki a fizetési módot.

a.  Bankkártyás fizetés

A bankkártyás fizetésnél át fog irányítani egy új oldalra a rendszer. Itt be kell írnod a bankkártya számodat, a kártyád lejárati dátumát, illetve a kártyád oldalán található 3 jegyű kódot. Második lépésben ellenőrizned kell a megadott adatokat és jóváhagynod a fizetést. 

b. PayPal

Ha a PayPalos fizetést választod, át fog irányítani a PayPal fizetési oldalára a rendszer.

c. Átutalás

Ha átutalást választod, fel fog ugrani egy Visszaigazolás ablak, melyben olvashatod, hogy megrendelésed sikeresen megtörtént. Ahhoz, hogy használni tudd a megrendelt oktatóanyagot, utald át a Visszaigazolás ablakban található bankszámlaszámunkra a Fizetendő összeget és amint beérkezik az összeg a számlaszámunkra, 2 munkanapon aktiváljuk Neked a megrendelt oktatóanyagot.

9. Megvásárolt tananyagaidat a Saját tananyagaim gombra kattintva tudod elérni!

 

18. A fizetéstől számított mennyi időn belül tudom használni a megvásárolt tananyagaimat?

 

Attól függ, hogy milyen fizetési módot választottál! Paypallal vagy bankkártyával történő fizetés esetén azonnal tudod használni a megvásárolt tananyagokat. Amennyiben átutalással fizett miután beérkezett az összeg a megrendelés visszaigazolásban szereplő bankszámlaszámra, 2 munkanapon belül aktiváljuk neked a megvásárolt oktatóanyagot, amit a Saját tananyagaim menüpont alatt tudsz majd elérni. Amennyiben 2 munkanapon belül nem találod meg a tananyagot a Saját tananyagaim menüpontban, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@tantaki.hu email címen.

  

19. Mit tegyek, ha nem indul el az online tananyag vagy nem működik megfelelően?

 Amennyiben valamiben problémád adódik a program elindításával, kérjük, hogy vedd fel a kapcsolatot velünk az info@tantaki.hu e-mail címen.

A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. A "Mindet elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához, az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
!-- Smartsupp Live Chat script -->